Projectes
RENOVABLES/
MEDI AMBIENT
planta energética de residuos
campo fotovoltaico
campo fotovoltaico
subvencio2
 
2PIR ACONSEGUEIX DUES SUBVENCIONS PER L'INVESTIGACIÓ DE LA GASIFICACIÓ DE LLOTS DE DEPURADORA.
Ambdues subvencions s'emmarquen en sengles projectes destinats a investigar l'aprofitament energètic dels llots de depuradora.
D'aquesta forma, 2pir es posiciona com una de les enginyeries espanyoles punteres en R + D, tant a nivell nacional com europeu.

La primera d'aquestes dues subvencions ens l'ha atorgat el "Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI)", entitat dependent del ministeri espanyol d'Economia i Competitivitat, la funció del qual és promoure la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses espanyoles. Sota el nom de Projecte HISOS, 2pir està investigant la projecció i aplicació d'un sistema híbrid de gasificació de llots de depuradora i biomassa.

L'objectiu d'aquesta investigació és doble: eliminar el residu i generar un gas de síntesi. Ambdós fets redunden en una valorització energètica d'última generació.

L'altra subvenció, aportada de forma directa pel ministeri de Ciència i Tecnologia dins del subprograma INNPACTO, s'emmarca en el Projecte SIVAE, en el qual 2pir participa mitjançant un consorci amb les empreses FORCIMSA i Fundación Attico.

L'objectiu en aquest cas és projectar un assecador solar dels llots de depuradora per a la seva posterior gasificació juntament amb la biomassa. L'objectiu principal és facilitar l'eliminació de llots en aquelles poblacions que no disposen d'una depuradora per fer-ho.

La nostra investigació s'ha centrat en aconseguir que el procés d'eliminació dels llots sigui capaç de generar un gas de síntesi que, o bé sigui aplicable al propi procés d'assecatge, o bé s'utilitzi per a la cogeneració elèctrica.
union europea
Durant l'any 2011, el projecte va rebre finançament del Ministeri de Ciència i Innovació, dins del Pla Nacional de Recerca Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica, 2008-2011, i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Nº expte. IPT-2011-0762-310000.

PARLEM?
T.+34 93 363 22 22

2pir Ingenieros - c/ Taquígraf Serra, 7 - 08029 Barcelona Tel.+34 93 363 22 22 - 2pir@2pir.com